Zsálya esszenciális olaj

2490 Ft

Csak 1 maradt készleten

Cikkszám: s50136 Kategória:

Leírás

Latin név: Salvia Officinalis
A növény használt része: Szárított levelek
Származási hely: Spanyolország
Extrahálási módszer: gőzdesztilláció
Felhasználása: külsőleg.
Kiszerelés: 10 ml.

A Zsálya illóolajnak gombaellenes, antimikrobiális, antioxidáns, antiszeptikus, gyulladásgátló, görcsoldó, antibakteriális és emésztésjavító hatása van.

Kámfor tartalmának köszönhetően ez az olaj képes gombafertőzések gátlására mind belső, mind külső szempontból, és enyhíti a gombás fertőzéseket, mint például a vérhas, a bőrbetegségek vagy a dermatitisz. Ezért gyakran használják bőrápoló termékek összetevőjeként.

A zsálya illóolaj elősegíti az emésztést, megnyugtatja a gyomrot és javítja az egész emésztőrendszer működését, védi ezt a savak által okozott gyulladásokkal szemben. Semlegesíti a savakat a gyomorban és a véráramban, így hatékony védelmet nyújt a savasság okozta peptikus fekélyekkel valamint forrásokkal, bőrbetegségekkel szemben.

Az illóolajok néha allergiás reakciót válthatnak ki, ha a bőrre kerülnek – körültekintően használja. Szükség lehet az illóolaj hígitására is. Előfordulhat, hogy ez a termék nem alkalmas terhesség alatti használatra. Felhasználása a vásárló egyéni felelőssége alapján történik. Felbontás után száraz, napfénytől mentes helyen tárolandó. A terméket nem szabad vényköteles gyógyszerek vagy vitaminok helyettesítésére használni. Az illóolajok használatának kedvező hatása különböző hagyományokon alapszik.