Buddhista csuklómala (karmala)

A mala funkciója, hogy a gyakorlat közben minden mantra elmondásakor egyet hajtva a szemeken, lényegében észrevétlenül is mérhetővé váljon, hogy egy-egy mantrából hányat mondtunk el. A kevesebb szemmel rendelkező csukló mala pedig jól használható arra is, hogy a másik kézben tartva a 108-as malán megtett teljes köröket számláljuk. Ez akkor hasznos, ha együltünkben például 1000, vagy több mantrát mondunk valamiből. A malák népszerűek egyszerűen nyakba akasztva vagy csuklóra téve, ékszerként használva is.

A malák szemeinek 108-as számához, nevezetesen hogy miért pontosan ennyi szem van rajta, többféle magyarázat is létezik. Ezek lényegében a 108-as szám misztikus, különleges mivoltát írják körül, amelyet nem vitatunk. Ugyanakkor azzal a felfogással is élhetünk, ahogy ezt néha egy-egy láma is mondani szokta, hogy azért van 108 szem a malán, mert ha néhány mantrát kihagyunk vagy elrontunk gyakorlás közben, akkor is „megvan legalább 100 mantra” egy körrel.

A különböző mantrák recitálásának előnyeiről, hatásáról, olvashatsz folyamatosan bővülő bejegyzéseink között. Itt például az egyedülálló Padmaszambhava (Guru Rinpocse) mantra hatásáról olvashatsz egy csodálatos leírást.

A boltunkban megtalálható malák a tibeti buddhista tradíciók szerinti áldásban részesültek.

1–21 termék, összesen 52 db