Buddhista imazászló

Valamennyi általunk forgalmazott nepáli és tibeti buddhista imazászló alkalmas akár kül- akár beltéri használatra. A hagyományos szélparipa és Buddha imazászlók mellett találhatsz egyedi tibeti nyolc szerencsejeles, Gyógyító Buddha, PEACE (béke) feliratos, és a tradícióktól némileg elrugaszkodó, modernebb vonalat képviselő 7 csakra szimbólumos imazászlót is.

Az imazászlót teheted akár az ablakba, az erkélyedre, vagy a kertedbe is. Sokan beltérben, például gyógyító vagy meditációs szobákban is használják.

Az imazászló a tibeti elgondolás szerint, a széllel érintkezve tovább adja a rajta található szimbólumok, imák, és mantrák energiáját, ezáltal környezetüket is harmonizálják. Így ahogy a szél meglebegteti a zászlót, a környező tér megtisztul és felszentelésre kerül a mantrák által. Ezért is találhatsz rengeteg imazászlót buddhista erőhelyeken, sztúpák és kolostorok környezetében. Hagyományosan az imazászlón található szövegek Padmaszambhavától (Guru Rinpocsétől), Csenrézitől, és Mandzsusrítől származnak.
A tradicionális imazászló
A tradicionális imazászló sor öt különböző színt tartalmaz, amely az Univerzumot alkotó öt elemet szimbolizálja: kék, fehér, piros, zöld és sárga. A kék szín a teret szimbolizálja, a zöld a levegőt és a szelet, a piros a tüzet, a fehér a vizet és a sárga pedig a földet. A tibeti gyógymódok szerint az egészség az öt elem egyensúlyban tartásával érhető el.

Az imazászlókkal tisztelettel kell bánni. Ne tegyük azokat földre, és elhasználódásuk esetén csak elégetésükkel szabad megsemmisíteni őket.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve