100%-os illóolajok

100%-os tisztaságú természetes illóolaj termékek.

Hogyan használhatjuk?

Illatosítóként, párologtatóként különleges légkört teremthetünk velük. Az illóolaj permet belélegezve hasznos lehet még akár terápiás célból is. Abban az esetben ha párologtató aromamécsest használunk, tegyünk a párologtató edény felső részébe egy kis vizet, és 7-10 csepp illóolajat adjunk hozzá a gyertya (mécses) meggyújtása előtt.
A fürdővíz melege jobban lehetővé teszi a bőrnek, hogy magába szívja az illóolajakat. Az illóolajat a fürdővízhez adjuk, amely elősegíti a párolgását is. Csak a nem irritáló illóolajakat, mint a levendulát és a német kamillát lehet egyenesen hozzáadni a fürdővízhez, az összes többi olajat először az előírt alapolajban vagy egy csészényi teljes zsírtartalmú tejben fel kell hígítani!
További alkalmazási terület, ha aromaterápiás masszázs során használjuk az illóolajat
Az inhalálás a köhögés, megfázás, torokgyulladás és bőrtisztítás kiváló módja. Tegyünk nagyon forró vizet egy tálba, és adjunk hozzá 3-4 csepp illóolajat. Ezután hajoljunk a tál fölé törölközőt borítva a fejünkre, és lélegezzük be a gőzt.

Az egyes termékeknél bővebb leírást találhatsz a különböző természetes illóolajok hatásáról.
Felhívjuk figyelmed, hogy bizonyos együttállások esetén az illóolajok használata ellenjavalt lehet. Bizonyos illóolajok használatát kerülni kell például a terhesség alatt, asztma, epilepszia, vagy egyéb egészségügyi probléma esetén. Egy, a speciális ellenjavallatokról szóló cikket itt találhatsz.

1–21 termék, összesen 77 db