Judith Reichenberg-Ullman – Robert Ullman: Szentek, ​bölcsek, mesterek és misztikusok

Judith Reichenberg-Ullman – Robert Ullman: Szentek, ​bölcsek, mesterek és misztikusok

3600 Ft

Availability: Csak 1 maradt készleten Cikkszám: s23826 Kategóriák: ,

Leírás

Ebben a gyűjteményes kötetben harminchárom nagyszerű személyiség szerepel a világ különböző bölcseleti hagyományaiból, illetve néhányan mindenféle hagyományon kívülről. Sokuk jól ismert a szellemi úton járók körében, de helyet kaptak olyan különleges egyéniségek is, akiket távolabb maradtak a népszerűsítés köreitől.
Néhányuk a teljesség igénye nélkül: Buddha, Kabír, Dzsaláladdín Rúmi, Sienai Szent Katalin, Keresztes Szent János, Báál Sém Tov, Bahá’u’lláh, Srí Ramana Maharsi, J. Krishnamurti, Eckhardt Tolle, Paramahansza Jógánanda és mások.

Minden fejezet rövid bevezetővel indul, melynek célja, hogy a fejezet főszereplőjét elhelyezze születési helyének és történelmi korának összefüggéseiben. A rendkívül érdekes beszámolókból nemcsak az egyes emberek felébredésének részleteit ismerhetjük meg, hanem magáról a megvilágosodásnak nevezett jelenségről is árnyaltabb képet kaphatunk.

„Ebben az értékes, inspiráló könyvben olyan – ismert vagy ismeretlen – emberek történeteit találjuk, akik átélték és megvalósították a megvilágosodott tudat bizonyos vonatkozásait. Bár óriási a változatosság a tapasztalataik terén, felismeréseiknek mégis egyetemes minősége van. Minden egyes történet arra bátorít bennünket, hogy mélyebb tudatosságot fejlesszünk ki, hogy méltányoljuk az egyes emberek által bejárt szellemi utakat, nagyra becsüljük mindazokat a pozitív minőségeket, amelyeket megtestesítenek, és értékeljük mindazokat a megértéseket és felismeréseket, amelyeket az élet természetéről meg­ta­pasztaltak. (…)
A világ minden szellemi hagyományában bukkannak fel példái olyan embereknek, akik a bölcsességet keresték és az együttérzést gyakorolták egész életükön át. Láthatjuk tehát, hogy a tudat megvilágosítása egyetemes jelenség. Megtörténhet Keleten és Nyugaton, Északon és Délen, származásra és vallásra való tekintet nélkül, sőt, még vallástalan emberek között is.”
Őszentsége a Dalai Láma előszavából

Oldalszám: 330.

You've just added this product to the cart: