Hangtál és a hangterápia

Hangtál és a hangterápia

A hangtál eredete:

Feljegyzések szerint már a bőn-sintoizmusban (tibeti ősi vallás) is használtak hangtálakat. Ez egy segédeszköz volt a meditációhoz, mantrázáshoz. A keleti orvostudomány számos esetben használta a hanggal gyógyítást is. Erre a hangtál volt a legalkalmasabb eszköz. Ezeket hívják zengőtálaknak is. Érdekesség hogy használták különböző ételek tárolására is, amikor nem gyógyítottak velük.

Mi a hangtál, és hogy készül:

 

Egy olyan tál, ami hétféle fém ötvözéséből készül kézi (a legjobb) vagy gépi technológiával.

hangtalak

 

 

Felhasznált anyagok:

  1. arany
  2. ezüst
  3. higany
  4. réz
  5. vas
  6. ón
  7. ólom

 

 

 

A kézi hangtál sokkal szebben szól, és különlegesebb hangokat lehet előcsalni belőle. Én ezt ajánlom Mindenkinek. A hangtálak összetevőit megfelelő arányban összekeverik és folyékonnyá hevítik és egy formába öntik. Megvárják, amíg kihűl, és akkor kezdődik az igazi nagy munka. Újra melegítik az edényt és kézi munkával tökéletes alakúvá és hangúvá kalapálják. Nagyon fontos a jó rezgés eléréséhez a falak vastagsága, illetve a tál alakja, nagysága, súlya.

Itt megnézheted:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=TdaGoPQTKsY[/embedyt]

Miért különleges a hangtál?

Nehéz megfogalmazni a nyugati gondolkodású emberek számára, hogy mitől is oly nagyszerű ez a tál. Talán az a legjobb, ha érezzük a jótékony hatását.
Különleges rezonanciája köszönhető az egyedi arányok ötvözetének melyet a mai napig titokban tartanak a mesterek. A tálakban eredetileg a bolygók analógiájára hét, később akár nyolc vagy tizenkettő fém ereje ötvöződik. Indiai vallások hiszik, hogy mindannyian, az univerzum, az istenek, a Föld és az összes ember hangból alakult ki. Használják a test és a lélek energiáinak harmonizálására, a csakrák “karbantartására”. Működése a rezgéseken alapul, ahogy a fa ütő hozzáér a tálhoz, az megkondul, és egy halk finom hang szólal meg. Az emberi test 70 százaléka víz. Láttunk már mit csinál a kő, ha vízbe dobjuk? Hullámokat, interferenciák. Nos, a hangtál rezgései ugyanazt teszik testünkkel, mint a kő a vízzel, hullámoztatja a vibrációk a szabad haladás érdekében feloldják a blokkokat és akadályokat, így biztosítva az energiák akadálymentes áramlását a testben. Megmozgatja sejtszinten, és természetesen feltölti új energiákkal. A kezelés során ütéssel, kongatással szólaltatják meg a tálakat, “éneklésre” viszont úgy bírják őket, hogy az oldalukat körkörösen simogatják a filccel vagy bőrrel borított ütővel. A tálak éneke kinyitja a szívet és befogadóvá teszi a lelket. Különböző csakrára különböző tálakat helyezünk. Változhat a mérete és a frekvencia amin szól. Minden csakrához meg van a megfelelő tál, ami a legjobb hatást éri el.

Miben segítenek a hangtálak?hangterapia

A hangtálak a testben és a csakrákban felgyülemlett feszültségeket oldják. Ezért hasznosak bármilyen izomfeszültségre, a hátfájás vagy a derékfájás kezelésére is tökéletes a stressz oldására a koncentráció javítására, az elengedés megkönnyítésére. Segít az emésztési problémákban, szabályozzák a vérkeringést. A csakrák tisztításával és a test aurájának feltöltésével beindítják a test öngyógyító folyamatait, a kezelést követően energikusabbnak és tettre készebbnek érezhetjük magunkat.

Segítség a vásárláshoz:

A legfontosabb, hogy eldöntsük milyen célból vásárolunk hangtálat. Egyéni célra, hangtál fürdőhöz, vagy terápiás kezeléshez.

  • Egyéni célra: univerzális hangtálat érdemes választani.
  • Hangfürdő: Itt minél több fajta és méretű hangtálunk van, annál szebb és hatásosabb fürdőt tudunk tartani.
  • Terápiás célból: Itt nagyon pontos meghatározások és szabályoknak megfelelően kell hangtálat választani.

Vásárolhatunk gép öntött hangtálakat, ami főleg hangfürdő alkalmazásához használatos, vagy kovácsolt eljárással készültet, ami egyéni hangterápia vagy  rezgésterápia alkalmazására javasoltak. A gépi hangtál nem tud olyan sokáig rezegni, mint egy kézzel készült tál és a hangja is egyszerűbb.

Nézze meg teljes hangtál kínálatunkat ide kattintva!

Szerintem a legjobb hangtál sokáig rezeg és nagyon tiszta hangja van, az én tanácsom, ha magadnak szeretnél hangtálat vásárolni, akkor érzésre kell vásárolni, ami megszólít vagy a lelkünkben jó érzést kelt.
Amennyiben terápiához szeretnénk, akkor viszont össze kell hangolni a hangtálakat. Fontos hogy megfelelő méretűeket vásároljunk, mert más méretű súlyú és hangú kell a különböző csakrákhoz. Érdemes egy tanfolyamot elvégezni a vásárlás előtt, vagy egy szakember véleményét kikérni.

Itt megnézheted a terápiás kezelést, hogy kell használni a hangtálakat:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vBgN3_-GziU[/embedyt]

Itt megnézhettek egy hangfürdő videóját:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=POYg8aX2uzY[/embedyt]

 

Szeretettel:
Gábor

Share this post