Mi is az imamalom, mire használják?

Mi is az imamalom, mire használják?

swayan buddha -i imamalmok

A buddhizmusban az imamalom egy üreges fémhenger, melyen körbe egy gyönyörű dombor nyomás van, ez az egész egy rúdra van szerelve, és egy szorosan feltekert tekercset tartalmaz, amely mantrával van nyomtatva.

Az imamalmok sokféle méretben és alakzatban készítik a legismertebb a kézi (azaz kézben tekerhető imamalom). Van asztali és van falra szerelhető változat is. A méretük a mini 4 cm-től a hatalmas több méteres imamalmokig mind megtalálhatók. A összesben az a közös, hogy mindegyikben van egy mantratekercs. És külsején különböző mantrák.

A tibeti imamalmok az együttérzés Buddha szent beszédének megnyilvánulása. A 6-szótagú mantrát idéző ​​Bodhichitta-motivációval való imakerék forgatása teszi lehetővé, hogy “az embernek nagyobb rálátása legyen a világra, és gyorsabban elérje a megvilágosodást, mint egy olyan ember, aki sok éven át a sötétségben maradt egyedül. (Lama Tubten Zopa Rinpoche) “.. a 4. Panchen Láma szövegében lefordított egy olyan szakaszt, amelyben Amitabha Buddha azt mondja:” Bárki, aki a hat szótagú mantrát mondja, miközben a Dharma Kereket egyidejűleg forgatja, az szerencsére számíthat. Ezer Buddha, “és amelyben Shakyamuni Buddha azt mondja, hogy az imamalom egyszeri fordítása több, mint ha hét vagy kilenc évre elvonul valaki.”

Az imamalmok elsősorban tibeti és nepáli buddhisták használják. A buddhisták viszik az imamalmot és közben imádkoznak, mantráznak. A legerősebb mantra az Om mani padme hum vagy Om mani peme hung mantrák. A tibeti buddhisták meggyőződésük szerint egy imamalom megforgatása ugyan olyan hatásos, mint a szent szövegek hangos felolvasása. Sok buddhista számára az imamalom a Buddha által indított tanítás (vagy Dharma) kerekét is képviseli.

A-boudanath-sztupa-imamalmai

Érdekesség:

A tibeti buddhizmus Nyugaton történő bevezetésével újfajta imamalmok alakultak ki. Őszentsége, a dalai láma azt mondta, hogy a mantrának a számítógépen való használata ugyanaz, mint a hagyományos imakerék. Mivel a számítógép merevlemeze több százezer órát forog, és sok másolatot tartalmazhat a mantráról, ezért bárki, aki letölti a virtuális imamalmot egyben imádkozóvá válik.

Share this post